Lachgas

Lachgas

Lachgas. Het klinkt wellicht wat vreemd, maar veel mensen hebben hier baat bij. Want het is belangrijk dat een patiënt zich kan ontspannen tijdens de behandelingen. Niet bij iedereen gaat dit vanzelfsprekend. Lachgas werkt kalmerend. Bent u zeer angstig en denkt u een behandeling met lachgas voor u een uitkomst is, neem dan contact met ons op, zodat wij een intakegesprek met u kunnen inplannen om te beoordelen of u in aanmerking komt.

Hoe werkt een behandeling met lachgas

U krijgt een neusmasker op. Het is belangrijk dat u tijdens de gehele behandeling inademt via dit masker. In het begin zal er zuivere zuurstof worden toegediend en stapje voor stapje meer lachgas. U voelt zich dan ontspannen en aangenaam. Als de juiste concentratie gas is bereikt, kan de tandarts beginnen met de ingreep. Soms is dan – afhankelijk van het type behandeling – nog wel een aanvullende verdoving nodig.

Lachgas is niet voor iedereen geschikt

Lachgas is niet voor iedereen geschikt. We bekijken dan ook zorgvuldig bij elke patiënt of lachgas gebruikt kan worden. In de eerste drie maanden van een zwangerschap mag het niet worden gebruikt. Ook voor patiënten met een psychose of een beperkte neusademhaling zullen wij geen lachgas gebruiken.

Lachgas ook voor kinderen

Voor jongeren en volwassenen die bang zijn voor de tandarts, is lachgas een uitkomst. Maar ook voor kinderen kan het effectief zijn. Vanaf de leeftijd van ca. vijf jaar kun je aan kinderen goed uitleggen wat er gaat gebeuren

Lachgas en/of verdovingsinjectie

Mocht een kalmerend lachgas voor u niet mogelijk zijn, dan werken we eventueel met speciale apparatuur en computergestuurde naalden om pijnloos een verdovingsinjectie aan te brengen. Uw tandarts legt graag uit hoe dit precies werkt.

Meer weten over een tandartsbehandeling met lachgas? >>>