Behandelingen

Tandheelkunde in Hilversum: een breed programma behandelingen

Onze Hilversumse praktijk besteedt veel aandacht aan preventieve tandheelkunde. Iedereen wil immers een gezond en mooi gebit hebben en vooral: behouden. De basis van alle behandelingen is gezond tandvlees. Dit fundament van het gebit bepaalt het langdurig succes van al onze behandelingen. Onze tandartsen, (paro) preventie- assistentes en mondhygiënisten vertellen u graag meer.

Tandheelkunde: voorkomen is beter dan genezen

Mocht de tandarts bepaalde ontwikkelingen signaleren bij het gebit, of constateren dat het slikken of ademhalen niet goed gaat, dan maken we graag een vervolgafspraak voor nader onderzoek. Tijdens de reguliere controletijd is het vaak niet mogelijk om alles te onderzoeken. Dit geldt met name voor kinderen die mogelijk een pre-ortho traject in gaan. Een verder uitgebreid onderzoek is dan essentieel.

Indien er sprake is van ernstige tandvleesontsteking (dat komt ook vaak zonder klachten voor), dan behandelt onze mondhygiëniste u. 

Speciale tandartsbehandelingen 

Bent u zwanger? Dan adviseren wij u in het eerste trimester geen tandartsbehandeling te ondergaan. Onze mondhygiënisten begeleiden u niettemin na dit trimester graag om uw gebit op een alternatieve manier goed te onderhouden. Mensen die te kampen hebben met slaapapneu, tandenknarsen of juist extreem bang zijn voor de tandarts kunnen ook bij ons terecht. Als u een chemokuur moet ondergaan, mag u rekenen op onze professionele ondersteuning. De chemo heeft immers ook verstrekkende gevolgen voor uw gebit, o.a. doordat u minder speeksel aanmaakt. We begeleiden u in dit moeilijke traject en helpen u graag uw gebit zo goed mogelijk te verzorgen.

Gespecialiseerd in gezonde tanden

Onze praktijk is centraal gelegen in Hilversum en ons team doet er alles aan (onderliggende) gebitsproblemen adequaat te behandelen. Wij zorgen ervoor dat u met een goed gevoel en een blije lach onze praktijk verlaat. Meer informatie over onze behandelingen? Op de website van Ivoren Kruis vindt u actuele informatie en brochures over moderne tandheelkunde.