Het melkgebit

Het melkgebit

Ieder kind krijgt eerst een zogeheten ‘melkgebit’. De eerste melktand breekt gemiddeld door als een baby tussen de zes en negen maanden oud is. De groei gaat door totdat uw kind ongeveer tweeënhalf is. Uiteindelijk krijgt een kind twintig melktanden.

Voorkom problemen in het melkgebit 

Omdat een slechte verzorging van het melkgebit ook het blijvend gebit kan beïnvloeden, dient het melkgebit – vanaf het allereerste tandje – goed verzorgd te worden. Kom daarom vroegtijdig naar onze praktijk in Hilversum met uw kind. Bij eventuele afwijkingen aan zijn of haar gebit, pakken we direct de grondslag aan voordat het probleem zich ontwikkelt.

Myobrace®: voor de juiste positie van de tanden van uw kind

Indien nodig, bespreken we met u (en uw kind) de mogelijkheden van een MYO-brace®. Dat is een orthopedisch hulpmiddel om de dentale- en gezichtsontwikkeling van kinderen tussen de vijf en vijftien jaar te verbeteren. De Myobrace® stimuleert de juiste manier van slikken en ademhalen. Het gebruik van een trainer is een effectieve methode om een normale beet te herstellen. Zo kan een orthodontische behandeling voorkomen of sterk bekort worden en afwijkende mondgewoonte worden afgeleerd. 

Een gezond blijvend gebit 

Indien uw kind bij nader onderzoek het ortho-traject ingaat, is ons hoofddoel een gezond blijvend, natuurlijk gebit. Zonder (te)veel cosmetische ingrepen. En dat kan de orthotijd van uw kind aanzienlijk verkorten.

Een goed en gezond melkgebit voorkomt problemen voor later..
Bron: KNMT, NVvK en Dr. G.A. van der Weijden, tandarts parodontoloog/implantoloog